Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Premiile #BeActive 2024 în cadrul Săptămânii europene anuale a sportului (programul Erasmus+)

Agenţia executivă europeană pentru educaţie şi cultură (EACEA) de la Bruxelles a deschis perioada de depunere a candidaturilor pentru atribuirea premiilor „#BeActive” 2024, iniţiativă creată ca parte centrală a „Săptămânii europene anuale a sportului” (programul Erasmus+). Premiile își propun să sprijine proiecte și persoane care au promovat cu succes sportul și activitatea fizică în întreaga Europă.

Competiția contribuie la promovarea Săptămânii europene a sportului, prezentând în același timp cele mai bune practici și evidențiind persoane care inspiră publicul pan-european. Din 2015, Premiile #BeActive au recunoscut și sărbătorit inițiative remarcabile la toate nivelurile – în special la nivel local – pentru a promova sportul și activitatea fizică și pentru a încuraja oamenii să fie activi.

 Premiile #BeActive 2024 cuprind următoarele patru tematici la care se poate depune o cerere de candidatură:

  1. Premiul #BeActive pentru educație. Acesta pune în evidenţă modul în care educația poate încuraja copiii să fie activi în afara activităților sportive/fizice tipice din timpul școlii. Proiectele pot include activități suplimentare, zile sportive în afara orelor de curs, activități după școală și alte soluții creative care construiesc un mediu educațional activ.
  2. Premiul #BeActive la locul de muncă. Acesta va celebra activitățile exemplare la locul de muncă care încurajează angajații să fie mai activi. Proiectele pot include tot felul de inițiative care au loc în timpul programului de lucru, la prânz sau înainte/după muncă și care promovează un mediu de lucru activ.
  3. Premiul #BeActive, erou local. Acesta celebrează realizările individuale în motivarea altora să fie activi. Premiul recunoaște persoanele care au lucrat constant pentru a promova sportul și/sau activitatea fizică în comunitatea locală sau în mediul lor de trai.
  4. Premiul #BeActive intergeneraţional. Acest premiu recompensează proiectele care promovează sportul intergenerațional și subliniază că toată lumea poate beneficia de activități care îmbunătățesc sănătatea și bunăstarea. Iniţiativele pot include promovarea activităților adaptate tuturor, indiferent de vârstă, promovarea unui stil de viață sănătos pentru toată lumea, precum și accesul mai ușor la sport și activități fizice pentru toate generațiile.

Câștigătorul și finaliștii (clasați pe locul 2 și 3) de la fiecare categorie vor primi premii pentru a inspira alte organizații și persoane din întreaga Europă. Toate vor fi anunțate și prezentate la ceremonia de premiere.

Eligibilitate: orice entitate publică sau privată din ţările participante la programul european “Erasmus+”. Pentru premiul „#BeActive, erou local”, sunt eligibile doar persoanele fizice cu vârsta peste 18 ani. Acestea nu trebuie să fie neapărat solicitantul care depune cererea de candidatură.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor: 22 mai 2024, ora 18:00:00, ora României.

Bugetul disponibil: 60.000 EUR; premiul I la fiecare categorie este de 10.000 EUR, premiile II şi III fiind de 2.500 EUR fiecare.

Toate detaliile privind depunerea unei candidaturi sunt disponibile pe portalul unic al Comisiei „Funding and Tender Oportunities”. Textul oficial al cererii este disponibil în anexa acestei note de informare.

Contact direct pentru întrebări: eacea-sport@ec.europa.eu

 

Document

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 14 mai 2024, ora 10.00
Campusul profesional din Vrancea poartă denumirea ”Profesor Cătălin TOMA”, în memoria fostului președinte al Consiliului Județean

Campusul profesional din Vrancea poartă denumirea ”Profesor Cătălin TOMA”, în memoria fostului președinte al Consiliului Județean

Consiliul Județean Vrancea a adoptat astăzi în cadrul ședinței ordinare o hotărâre cu privire la „Schimbarea denumirii obiectivului de investiții „Campus profesional integrat, liceal și universitar, județul Vrancea” în „Campus profesional integrat, liceal și universitar Profesor Cătălin TOMA, județul Vrancea”, la inițiativa vicepreședintelui Ionel Cel-Mare, susținut de toți consilierii județeni. …
Citește mai mult
Începe dotarea școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean Vrancea

Începe dotarea școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean Vrancea

Astăzi a fost emis ordinul de începere pentru furnizarea echipamentelor digitale și TIC destinate sălilor de clasă, laboratoarelor de informatică, atelierelor de practică și cabinetelor de consiliere psihopedagogică/multifuncționale aparținând centrelor școlare pentru educaţie incluzivă „Elena Doamna” Focșani, Măicănești, Mihălceni, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea și Palatului …
Citește mai mult